Probeer absoluut nooit die ronde wezens met letterset te spelen met alleen equatoriale jungle-wezens. Je zou alle beschikbare tijd opgebruiken voordat je zelfs maar verder gaat dan de A’s. Ik ga het hier eenvoudig hebben over drie equatoriale oerwoudwezens, een S en een Z. Ten eerste de Agouti Paca, dit specifieke tropische oerwouddier, is een introvert wezen dat rond de avondtijd overal op het bosgebied van Mexico tot Paraguay naar buiten komt. Het leeft dicht bij water in tunnels die slechts één doorgang hebben, maar Agouti Pacas heeft een paar tunnels. De Agouti Pacas krijgen door te vluchten van jagers naar water dat ze acceptabele zwemmers zijn. Ze lijken op kleine herten en hebben drie tot vijf vlekken aan de zijkanten van hun flanken. Ze zijn maar klein en wegen maar liefst 12 kilo. Ze gebruiken hun plas en kont-centrische organen om hun regio’s te stempelen. De Agouti Paca is geen metgezel voor veeboeren omdat ze hun voedselgewassen eten.

Mijn # 1 jungle wezen is de luiaard. Deze verbazingwekkend trage gewervelde dieren komen voor in Midden- en Zuid-Amerika. Er zijn twee soorten luiheid die worden herkend door een paar tenen. Dee vreemde dieren zijn ongeveer zo groot als een kleine hoektand en hebben korte, vlakke koppen. Hun haar is grijsachtig, aardachtig gekleurd, maar af en toe zien ze er vaag groen uit in schakeringen, omdat ze zo geleidelijk bewegen dat overal op hun jassen een kleine bedekkende groene groei ontstaat. Sommige luiaards blijven vrij lang in een soortgelijke boom. Met hun enorme gestrikte poten en lange armen kunnen ze het grootste deel van hun energie steken in het omdraaien van bomen. Alles aan de luiaard is matig, inclusief de spijsvertering. Ze voeden zich met biologisch product, bladeren, knoppen en jeugdige twijgen. Luiaards rusten eveneens 18 uur per keer ondersteboven.

De Zebra-vlinder met lange vleugels is een kleine, vreselijk smakende vlinder wiens vleugelvermomming het moeilijk maakt om te krijgen. Door de gele strepen is het moeilijk te onderscheiden of de vlinder komt of gaat. Dat het vreselijk smaakt, is de beste strategie voor uithoudingsvermogen in Midden-Amerika en Noord-Zuid-Amerika. De Zebra Lange vleugel ervaart de gemeenschappelijke levenscyclus van een vlinder. Als een ei dat zo groot is als een speldenknop. Vijf tot vijftien eieren worden gelegd op de bladeren van enthousiaste planten. De witte rups heeft lange donkere stekels op elke sectie en een lichtgele kop. De rups eet constant totdat hij verpopt. Hij hangt ondersteboven aan een blad of tak en verbindt zich met een luxe koord. Een volwassen structuur van de rups, waarvan de inwendige structuur totaal verandert. De pop blijkt praktisch ongecompliceerd te zijn wanneer hij gedeeltelijk opengaat. Deze fase gaat van 10 tot 14 dagen. Op het moment dat een volwassene uit de gespleten pop opstaat, hangt hij ondersteboven en zuigt het bloed in zijn vier vleugels, waardoor ze uitzetten. De volwassen Zebra Lange vleugel is over het algemeen donker met gele strepen en vlekken met een spanwijdte van 5 – 10 cm.

Op dit moment realiseer je je een beetje rond drie equatoriale jungle-wezens die slechts een klein deel zijn van de wezensoort in de tropische oerwouden.

Leave a Comment on De A tot Z van tropische regenwouddieren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *