Ethiektesten « Met Waarden Helen

Ethiektesten

Ethiektesten zijn ontwikkeld door Met Waarden Helen om mensen te prikkelen stil te staan bij dilemma’s die men dagelijks tegenkomt. Door deze testen komen mensen makkelijk in gesprek over deze vraagstukken. Het geeft openheid en het stimuleert de creativiteit om deze zaken aan te pakken. Voor verschillende soorten omstandigheden zijn deze testen ontwikkeld. U kunt ze maken op www.ethiektest.nl.

Onderstaand vind u een overzicht van reeds verschenen testen:

De grote dagelijkse dilemmatest
Deze test heeft in het maandblad ZIN gestaan en gaat over de dagelijkse vraagstukken die ieder van ons tegen kan komen. Hoe reageer jij op zulk soort ethisch dilemma's?
Beroepstrots
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van december 2010. Hoe trots bent u op uw beroep? Is er een relatie tussen beroepstrots, professionaliteit en uniformen?
Angst voor de baas
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van oktober 2010. Hoe bang bent u voor de baas?
Scheiding privé en werk
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van juni 2010. Is een strikte scheiding tussen privé en werk noodzakelijk of wenselijk? Denkt u daar hetzelfde over als uw collega's, leidinggevende en naasten? Of ontstaan daar soms dilemma's door?
Generaties
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van maart 2010. Dilemma's in het werk door generatieverschillen. Leven die vraagstukken in uw omgeving? En hoeveel rekening houdt u met de verschillen tussen generaties?
Mantelzorg
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van december 2009. Mantelzorg: Omgaan met dilemma's op mijn werk. Hoeveel gevoel voor ethiek heb ik?
Integriteit
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van oktober 2009. Hoe integer bent u?
Beroepstrots
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van augustus 2009. Hoe trots ben jij op je beroep?
Pesten op het werk
Deze test stond in het magazine Mijnvakbond.nl van CNV Publieke Zaak van februari 2009. Hoe ga jij om met dilemma's over pesten op het werk?
Botsende waarden
Deze test stond in het CNV Publieke Zaak Magazine van april 2009. Hoe ervaar jij dilemma's die over botsende waarden gaan?
Zomerse dilemma's
Deze test stond in het CNV Publieke Zaak Magazine van juni 2009. Zijn de zomerse dilemma's voor jou een uitdaging om hier op een goede manier mee om te gaan?
Werk met kinderen
De test over werken met kinderen is ontwikkeld voor de vakbeurs KindVak, om werknemers in de zorg te prikkelen stil te staan bij de ethische dilemma’s die zij tegenkomen in hun werk. Tevens laat het zien dat CNV Publieke Zaak werknemers graag ondersteunt in het omgaan met deze vraagstukken.